Ismerd meg a borászatot!
Bárdos Pincészet
A Bárdos Pincészet 1999-től működő családi vállalkozás. A mátrai borvidéken, Nagyrédén 10 hektárnyi szőlőterületet művelnek. A feldolgozott mennyiség közel 2/3- át helyi szőlőtermelőktől vásárolják és 3000 hl bort készítenek évente. Borászuk, Kovácsik Krisztián 2008 óta dolgozik a pincészetnél és mivel saját szőlője is van, ezért nagy hangsúlyt fektet az egészséges szőlő alapanyagra, így egyes szőlőfajtákat csak kézi szürettel fogadnak. Az évek alatt kialakult szakmai tudásával garantálja a borok egyenletes minőségét. A feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készülnek boraik, melynek jelentős része reduktív jellegű. Főként friss, illatos fehérborokat készítenek, de rosé- és évjáratos vörösboraik is vannak. Boraik 80%-át a gasztronómiában értékesítjük. Évről évre megmérettetik magunkat hazai és nemzetközi borversenyeken egyaránt, ahol nagyon szép eredményeket érnek el.