Ismerd meg a borászatot!

Dúzsi Tamás Pincéje

A szekszárdi pincészet kezdetben Kékfrankosokkal és a Kékfrankos alapú cuvée-ekkel indultak, borászati filozófiájuk szerint a meglévő alapanyagból kell a fajtaválasztékot produkálni és a maximumot kihozni. Később kezdtek el rosékat készíteni 1996-ban egy véletlen folytán. A leszüretelt szőlő mennyiségéhez az erjesztő tartály túl kicsinek bizonyult, és ekkor engedtek le először a Kékfrankosból a mustot rosénak. Ez, a piac számára addig ismeretlen ízvilágú rozé annyira jól sikerült, hogy sorra nyerték vele a teszteket, borversenyeket. Olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy ma már a rosé teszi ki forgalmuk jelentős részét, melykkel sorra nyernek díjakat rangos külföldi versenyeken. Emellett nagyon büszkék vörösboraikra, melyeknél igyekeznek a helyi fajtákra támaszkodni, mint pl. Kékfrankos, Kadarka, amelyeket a szekszárdi ízjegyeket megőrizve egészítenek ki a világfajtákkal, Merlot-val, Cabernet-vel, Pinot noir-ral. Egyik leghíresebb és ikonikusabb boruk a Görögszó, mely a legrangosabb nemzetközi versenyeken nyert el nagyaranyat és nagydíjakat. A nagy vörösboroknál a komplexitásra, az alkotó elemek összhangjára törekszenek, így jól ihatóvá téve a nagy borokat is. A könnyedebb rosé és fehér boraiknál üdeségre, frisseségre, és fajtajellegességre törekszenek, igazi szomjoltó borokat készíteniek ahol érvényesül a borfilozófiájuk: „Az a jó rosé, ahol egy pohár elfogyasztása után az ember nem tud szabadulni a gondolattól, hogy meg kellene inni még egyet.” Prémium válogatás rosé boraiknál céljuk a komplexitás, ízhosszúság és érlelhetőség. Szuper prémium roséiknál a hordós érlelhetőségre, kifejezetetten magas komplexitásra, évtizedes érlelhetőségre törekszenek.

Az a jó rosé, ahol egy pohár elfogyasztása után az ember nem tud szabadulni a gondolattól, hogy meg kellene inni még egyet.
Terület
Terület:
45 ha
Borvidék
Borvidék:
Szekszárd
Kedvenc filmstílusok
Kedvenc filmstílusok:

Dúzsi Tamás Pincéje borai