Ismerd meg a borászatot!

Etyeki Kúria Borgazdaság

Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996 óta működik Etyeken, az Öreghegyen. Pincészetük a hagyományok tisztelete mellett kezdettől fogva innovatív szemléletmódjával vált ismertté. Történetük fontos mérföldköveként a borvidéken elsőként telepítettek pinot noir szőlőt vörösbor készítéséhez. Szőlőterületeik a kezdeti 2 hektárról mára elérte az 54 hektárt. A szőlőművelés két borvidéken zajlik, az etyeki sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir trió mellett, a soproni területeken a meghatározó szőlőfajta a kékfrankos. Az Etyeki Kúriánál elkötelezetten törekszenek arra, hogy csökkentsék környezeti lábnyomunkat, ezért a lehető legtöbb területen fenntartható megoldásokat választanak.

Minden körülmény között a legjobbat kell az adottságainkból kihozni, és ezt csak egyféleképpen lehet elérni: tisztességes, kitartó és áldozatos munkával.
Terület
Terület:
54 ha (32 ha Etyek, 22 ha Sopron)
Borvidék
Borvidék:
Etyek-Buda
Sopron

Etyeki Kúria Borgazdaság borai