Ismerd meg a borászatot!

Gál Szőlőbirtok és Pincészet

A Kertészeti Egyetem elvégzését követően, húsz éves szakmai tapasztalatra, valamint a 2005-ig telepített 60 hektár szőlőültetvényen termő minőségi alapanyag bázisára alapozva építette fel pincészetét a Gál házaspár Szigetcsépen, néhány éve pedig gyerekeik is bekapcsolódtak a közös munkába. A Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát két borvidéken található saját szőlőterület adja: egyrészről a ráckevei Duna-ág ölelésében, a pincészet szomszédságában elterülő, jelenleg 66 hektár termő- és 12 hektár 2020-ban telepített fiatal ültetvény, másrészről a Balaton-felvidéken, Lesencefalu dombjain fekvő 10 hektáros szőlőbirtok. A borház a megtermelt szőlő mindössze 50-60%-át dolgozza fel, a fennmaradó szőlőmennyiséget értékesíti. Az ültetvény mérete és fajtáinak sokszínűsége lehetőséget ad a feldolgozásra kerülő szőlő válogatására a legjobb minőség elérése érdekében. A pincészet 2800 hl rozsdamentes és kistölgyfahordós temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg. Díjaik között szerepel a 2011. évi Országos Borverseny legeredményesebb pincészete vándordíj, az Év Bortermelője Díj 2013 (a díj történetében első nőként), VinAgora Nemzetközi Borverseny 2018 legeredményesebb családi pincészete díj, valamint további sok nemzetközi arany-és ezüstérem is.

Kiváló minőségű borokat saját termelésű szőlőből tudunk elképzelni. A magas minőség eléréséhez szükséges az egész éves konzultáció a szőlész és a borász között, mely biztosítja az optimális termesztéstechnológiát. A korszerű borászati technológia csak egy pont a minőségi borkészítés folyamatában, szükség van a kiváló alapanyagra is, melyből a borok végső arculatát a borász szakmai tudása és elkötelezettsége adja meg.
Terület
Terület:
98 ha (88 + 10)
Borvidék
Borvidék:
Kunság

Gál Szőlőbirtok és Pincészet borai