Ismerd meg a borászatot!

Gilvesy Pincészet

A pincét 1680 körül a Lengyel család építtette, majd később a nemesi Esterházy birtok része volt. 2012-ben fejeződött be a felújítás és átalakítás. 2014 óta minden Gilvesy ültetvényen organikus gazdálkodást folytatnak. Gilvesy Róbert Kanadában a Nagy-tavak vidékén, az Erie-tótól nem messze, egy dohányfarmon nőtt fel. Magyar nagyszüleinek köszönhetően a család erősen tartotta a magyar hagyományokat. Amikor először járt a Szent György-hegyen, tudta, hogy ez egy különleges hely, ahova még vissza fog térni. Ez az álma 2012-re meg is valósult. Sőt, addigra szőlőszeti és borászati ismeretekre is szert tett, hogy megalapíthassa a Gilvesy pincészetet. A birtok azóta fokozatosan fejlődik, az újratelepített és mára termő szőlőültetvények mellett helyreállításra kerültek az 1970-es években telepített ültetvények is. A pince melletti területen egy kóstoló térrel és terasszal egészül ki a borászat a jövőben, míg a Szent György-hegy lábánál egy nagyobb borászati üzemet tervez megvalósítani. Borkészítésük során a fürtök válogatása és bogyózása után egyes fajták rövid ideig héjon áznak, majd kíméletes préselés következik. A bohém-világ borai tartályban, hűtve és beoltva vagy/és spontán erjednek, a fajtaborok reduktívan, tartályban és spontán, hordóban erjedt tételek házasításából épülnek fel. A dűlős borok kivétel nélkül spontán erjednek, majd több hónapon keresztül kerekednek finom seprőn, magyar hordókban.

Vulkanikus, Organikus, Autentikus. Semmi más.
Terület
Terület:
17 ha
Borvidék
Borvidék:
Badacsony
Kedvenc filmstílusok
Kedvenc filmstílusok:
Kedvenc zenék
Kedvenc zenék:

Gilvesy Pincészet borai