Ismerd meg a borászatot!

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyományai alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérelte őket. Száraz borokat és édes borkülönlegességeket készítenek a régió három vezető szőlőfajtáiból: Furmint, Hárslevelű és Muscat Blanc. Borkülönlegességeik között megtalálhatóak az édes kései szüretelésű borok, a Szamorodni és a híres Tokaji Aszú. Boraink stílusát további két szőlőfajta, a Kövérszőlő és a Zéta felhasználásával gazdagítjuk. Büszkék nemzetközi elismertségükre és az évről-évre elnyert rangos díjaikra. A 35 hektáros szőlőültetvényeik Mád és Tarcal határán találhatóak, és olyan történelmi dűlőket is magunkénak tudhatnak mint a Terézia és a Zomborka. 2009 óta ültetvényeik ellenőrzött, organikus művelésben részesülnek. Az organikus szőlőtermesztés során a szőlőnövény és a természet egyensúlyára törekszenek. A szőlőtőke táplálása érdekében saját készítésű, szerves komposzttal dolgoznak. A már organikus jelzéssel ellátott boraik a 2017-es évjárattól váltak elérhetővé. A Tokaji borvidéken egyedülálló a Gróf Degenfeld család által megálmodott château-stílusú birtokközpont, amely a kastély, a szőlő és a borászat szoros együtteseként jött létre. Kastélyszállójuk egész évben fogadja a borkóstolókra, borvacsorára érkező vendégeket. A birtok 2019-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet.

A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket.
Terület
Terület:
35 ha
Borvidék
Borvidék:
Tokaj
Kedvenc filmstílusok
Kedvenc filmstílusok:
Kedvenc zenék
Kedvenc zenék:

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok borai