Ismerd meg a borászatot!

Haraszthy Pincészet

A borászatot 1996-ban az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is otthon levő Carlos Coelho alapította Etyeken, az Öreghegyen. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja, aki példát állított fel azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt, több mint két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva készítik karakteres boraikat az Etyek-Budai borvidéken. A magyar fajták mellett Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi tökéletesítésével is foglalkoznak. A szortimentben az argentin (Palo Alto) és kaliforniai (Tantara) testvérpincészetük tételei is megtalálhatóak. A Haraszthy Pincészet a 143 hektárnyi váli és etyeki területeivel mára az Etyek-Budai borrégió legnagyobb földbirtokosává vált. A pincészet éves termelése 250.000 palack. A Haraszthy birtok a pincészetet és a mellette található Matador éttermet foglalja magába. A birtok számos programmal várja látogatóit.

A tradíció új ízei Etyeken
Terület
Terület:
143 ha
Borvidék
Borvidék:
Etyek-Buda

Haraszthy Pincészet borai