Ismerd meg a borászatot!

Pelle Pince

2007 óta gazdálkodnak Mádon, Tokaj-Hegyalján. Boraikat kizárólag saját területeiken megtermelt szőlőből készítik, 5 hektárról, a Szent Tamás, Betsek, Király, Újhegy, Sarkad, Dancka dűlők, helyenként kivételes fekvésű, vulkanikus altalajú parcelláiról szüretelnek. Hisznek abban, hogy a gondos művelés és borkészítés segítségével megmutathatják a mádi területek sokszínűségét, nagyszerűségét. Igyekeznek a birtok életében teljes mélységben részt venni, hogy a boraik ízlésüket és gondolataikat tükrözzék. Területeiket magas fokú kézimunkával, természethű növényvédőszerek segítségével, organikus módon művelik. A megfelelő érettségben lévő fürtöket kézzel szüretelik, a feldolgozást követően pedig a lehető legkevesebb beavatkozással készítik el boraikat. A dűlőiken megtermett furmint, hárslevelű, sárgamuskotály szőlőkből készített boraik meghatározó jegye az ásványosság, amelyet a vulkanikus eredetű riolit és riolit tufa altalaj ad a borokhoz. A kezdetektől, 2007 óta Szarka Dénes Dávid borász készíti boraikat, végigkísérve a szőlő útját a műveléstől a palackozásig. Borrajongóként folyamatosan tanulnak, fejlesztik magukat és a megszerzett tudást beépítik boraikba a még jobb minőség elérése érdekében. Folyamatos személyes jelenléttel és őszinte hozzáállással igyekszenek boraikat bemutatni, hogy a velük kapcsolatba kerülő emberek lelkes, tudatos borrajongókká váljanak.

Célunk, hogy természethű gazdálkodással és magas minőségű borkészítéssel megmutassuk Tokaj-Hegyalja egyediségét és értékeit.
Terület
Terület:
5 ha
Borvidék
Borvidék:
Tokaj
Kedvenc filmstílusok
Kedvenc filmstílusok:

Pelle Pince borai